Kövess minket!
  
     

A fiú keresztelő ruha fontossága napjainkban

A fiú keresztelő ruha fontossága napjainkban
2020, február 28.

A fiú keresztelő ruha fontossága napjainkban

fiú keresztelő ruhák a mai napig fontos elemei annak a szent szertartásnak, amikor az eredendő bűnöktől megszabadítják a gyermekünket. A keresztelés által ugyanis minden bűnünktől megszabadulhatunk, legyen az áteredő vagy személyes bűn. Ehhez pedig a kislány és kisfiú keresztelő ruha nélkülözhetetlen kiegészítő. A kislány és kisfiú keresztelő ruha fehérsége szimbolizálja ugyanis a megtisztulást, amely e szentség felvételekor történik, amint az egyház tagjaivá leszünk.

Bár a gyermekek még mit sem tudnak e jeles nap eseményeinek komolyságáról, az egyház és a család számára is óriási jelentőségű az a pár vízcsepp, amely ilyenkor a babák fejét éri. A szenteltvíz által való felszabadulás segítségével ugyanis Isten gyermekévé leszünk. Ily módon a megfelelő, alkalomhoz illő öltözék elengedhetetlen egy ilyen fontos eseményen, amelyen rendszerint nem csak a lelki pásztor, a gyermek és a család van jelen, hanem az egész rokonság, az eseményről pedig számtalan fénykép és akár videófelvétel is készülhet.

A keresztelkedés örök emlék marad mindenki számára

Bár van aki felnőttként esik át ezen a procedúrán, a legtöbben mégiscsak gyermekként esnek át e szent beavatáson. Az egész család és az egyházközösség számára is kiemelt létfontosságú, hogy a megkeresztelt a nagy nap után már az helyi egyházközösség és a plébánia tagjává válik. Éppen ezért sokan teszik el relikviaként az ekkor viselt kislány vagy kisfiú keresztelő ruhát, amely anyagán örökre ott maradnak az első szenteltvíz cseppek emlékei.

Tökéletes, alkalomhoz illő és változatos kisfiú keresztelő ruhákat vásárolhatunk már online is a www.luxgyerekruha.hu webáruházban, ahol a számos alkalmi gyerekruha mellett lábbeliket, játékokat és ajándéktárgyakat is találunk. A Lux Kereskedelmi Kft. jóvoltából számos kedvezményt vehetünk igénybe honlapjukon, de akár telefonon is érdeklődhetünk a kínálatról a +36 30 436 6586-os telefonszámon, kérdéseinket pedig e-mailben az info@luxgroup.hu címre küldhetjük el számukra.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
acelkft.hu.19okt
A közvilágítás régmúlt története

Ma már természetesnek vesszük, hogy az otthonainkban, udvarunkban, köztereken és az utcákon akkor is fényárban közlekedhetünk, ha éppen a nap...

Close