Kövess minket!
  
     

Érdekességek a stroboszkópról

Érdekességek a stroboszkópról
2014, április 2.

A mai szórakozóhelyek már nem hasonlítanak azokra a zenés-táncos estekre, amik régen megrendezésre kerültek. Manapság, aki gyakran jár szórakozóhelyekre, tudja, hogy a dobhártyaszaggató zene és füstgépek mellett a fénytechnika eszközei is azért ontják magukból a fényeket, hogy minél felejthetetlenebb legyen a buli.

A villódzó fények tekintetében a stroboszkópot kell megemlítenünk. A stroboszkóp működése szaggatott megvilágításon alapul és arra való, hogy mozgásjelenségeket vizsgáljon. A lámpa felgyújtási mértéke adja meg azt az értéket, ahol a fénytechnika működni kezd, de ehhez a feszültségnek el kell érnie az adott mértéket.

Amikor ez csökken, akkor alszik ki, majd amikor nő, újra felvillan, ezzel hallucinációszerű képeket adva az ott szórakozóknak, akiknek csak elég a kezüket, vagy partnerüket vizsgálni, és máris egy sci-fiben érezhetik magukat a körülöttük szálló füst, és a villódzó fények miatt. A stroboszkópnak köszönhető szaggatottnak tűnő mozgás igazán látványos, maradandó élményt nyújt.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
szórakoztatófénytechnika1
A jeles ünnepek fénypontja – a tűzijáték

Minden gyerek, de még sok felnőtt is elámul a tűz csodás játékán, amit jeles ünnepnapokkor, mint például nemzeti ünnepek, újév,...

Close